SIA Danmark

Survivors of Incest Anonymous Denmark

SIA's 12 retningslinier for sikker deling

De 12 retningslinier for sikker deling er udviklet for at gøre vores telefonlinje et sikkert sted for overlevere af seksuelt misbrug i barndommen. Følg retningslinjerne under møder, i fællesskabstid og i din kommunikation med med-survivors udenfor telefonlinjen.

Disse retningslinjer kommer direkte ud af første og anden tradition. Deres formål er at give survivors en ramme for kommunikation på en sund og funktionel måde, der tager hensyn til dem selv og andre survivors. Hvorfor? Enkelt sagt, under vores opvækst lærte vi ikke sunde måder til at håndtere eller kommunikere vores smerter og konflikter. Når vi trigges, er det let at glemme gensidigt bekræftende kommunikationstransaktioner. Retningslinjernes centrale formål er at uddanne og ikke at revse. Selvom der er konsekvenser, hvis sikkerhedsretningslinjerne ikke følges gentagne gange, skal du ikke bekymre dig om ikke at huske en retningslinje. Hvis du ved et uheld krydser en retningslinje, fordi du er ny, trigget eller dissocieret, læser moderatoren forsigtigt retningslinjen igen, efter at din deling er færdig.

Retningslinje 1: Ingen krænkere

Krænkere er ikke tilladt på SIA meetings. Vi er her for at hele sårene fra seksuelt misbrug ved at dele vores erfaring, styrke og håb. Vi kan tale om incesten, dens virkninger, vores erindringer, vores følelser, vores problemer, vores bedring, vores drømme eller andre erfaringer, men ikke om nuværende eller tidligere krænkende adfærd som voksen, herunder seksuel objektivering, i praksis eller fantasi, for personlig fornøjelse.

Retningslinje 2: Identificering

Vi holder fokus på vores egen helbredelse og laver vores egen selvransagelse, ikke andre Survivors. Det er OK at genkende, hvad en anden har sagt, og dele vores personlige erfaringer om det samme emne, men vi nævner ikke personens navn, når vi siger, at vi har genkendelse. Vi giver kun feedback, når der bedes om det.

Retningslinje 3: 'Jeg' Udtalelser

Vi taler i "jeg" udsagn. Men hvis du er multipel eller henviser til dig og dine indre børn, er du velkommen til at dele med "Vi" stemmen, men lad gruppen vide, at din "vi" du taler om og ikke alle andre.

Retningslinje 4: Ikke-SIA Litteratur

Vi passer på vores med-survivors ved at forsøge at huske at annoncere, når vi læser eller citerer ikke-SIA litteratur, deler meget grafiske misbrugserindringer eller bruger uhøvisk sprog. Når vi deler ikke-SIA litteratur, relaterer vi det til vores helbredelse af sygdommen, mentale, følelsesmæssige, fysiske og seksuelle barndomstraumer.

Retningslinje 5: Intense Følelser

Vi kan trygt udtrykke intense følelser - alle kan hulke frit uden indblanding, udtrykke vrede, rædsel, skam eller anden følelse gennem ord, uden risiko for at blive bedt om at forlade mødet.

Retningslinje 6: Ingen Diskrimination

Vi udtrykke ikke vrede eller kritik mod en gruppe mennesker baseret på køn, etnicitet, seksuel orientering, religion, tilhørsforhold eller handicap. Det er i orden at dele, at vi føler os triggered af en gruppe, fordi de minder os om vores krænker, men vrede skal være rettet mod krænkeren specifikt ikke mod generelle grupper.

Retningslinje 7: Kommunikationsgrænser

Vi respekterer og ærer vores med-survivors, ved at afstå fra at kalde navne, kritisere, sladre, tale om konflikter, vi måtte have med andre medlemmer af linjen eller overtræde kommunikationsgrænser, når vi deler på møder. Ligeledes placerer vi andre survivors behov på lige fod med vores egne i sammenhæng med mødet.

Retningslinje 8: Anonymitet

Vi bryder ikke anonymiteten om, hvad der blev delt i et møde uden for mødet, eller omvendt.

Retningslinje 9: Ingen Cross Talk

Vi cross talker ikke, dette omfatter:
- Ingen afbrydelse, når andre taler.
- Ingen kommentering på, hvad andre har sagt, når det er vores tur til at dele.
- Ingen giver råd eller forsøger at trøste andre.
Bemærk: Brug af en anden persons navn, når vi takker dem for deres deling anses ikke for at være cross talk.

Retningslinje 10: Triggers

Vi deltager i møder med bevidstheden om, at vi kan blive triggeret. Vi undgår at gøre nutiden til fortiden. Andre survivers ord, vokale toner, og reaktioner kan få os til at føle, at vi har med overtrædere at gøre. Derfor råder vi survivors til ikke at behandle andre survivors, som om de er misbrugere. Hvis nogen på linjen trigger os, lærer vi at håndtere de fremkaldte følelser ansvarligt ved at mute vores telefoner, når det er nødvendigt, sætte grænser med dem, der trigger os, tager fremkaldte følelser tilbage til de oprindelige misbrugsoplevelser, trøste vores indre børn, og afstå fra noget ønske om at sladder, som kan opstå på grund af at blive triggeret af en med-survivor.

Retningslinje 11: At mute

Vi respekterer mødets sikkerhed og ære andre survivors deling ved at sætte vores telefoner på mute al den tid, hvor man ikke deler. Du slår mute til og fra ved at trykke *1.

Retningslinje 12: Intet 13. trineri

Vi opretholder sikkerheden til og fra møder ved at undlade 13. trin, og bruge kontaktlisten til at spørge nogen om en romantisk date.

Hvad skal man gøre, hvis retningslinjer for sikker deling ikke følges

Vi stræber efter at møde sikkerhed med vores retningslinjer, men praktiserer dog nåde ved at tilvejebringe en protokol for overtrædelser af retningslinjer. Når en retningslinje ved et uheld er blevet krydset eller glemt det, kommer moderatoren ind, når delingen er afsluttet, og mind forsigtigt alle om retningslinjen ved at læse den igen. Vær venlig at vide, at dette ikke gøres for at skamme nogen person. Snarere genlæses retningslinjen for at hjælpe alle med at lære om hvordan man kommunikerer sikkert med andre survivors.

Hvis moderatoren ikke er i stand til at læse retningslinjen igen, kan ethvert medlem forsigtigt anmode om, at moderatoren gør det. Hvis den samme retningslinje krydses mere end to gange på det samme møde, eller den samme retningslinje krydses tre møder i træk, kan der forekomme et gruppesamvittigheds-sikkerhedscheck, hvis format er beskrevet på vores webside, ______________.

Vi anerkender, at der kan være situationer, der ikke er dækket af disse retningslinjer. Når der opstår situationer, der gentagne gange skaber en mangel på sikkerhed på linjen, eller når et medlem fortsætter med at krydse eksisterende retningslinjer gentagne gange, vil sagen blive henvist til intergruppen og dennes Sikkerhedsudvalg for yderligere overvejelse, og den person, der skaber forstyrrelser, kan blive bedt om at forlade linjen, indtil denne enkelte er i stand til at eje deres adfærd og acceptere ikke at engagere sig i denne adfærd igen på disse _____ møder.

Til sidst en blid påmindelse: som overlevende kan vi gå ind i dette møde og være dissocieret, triggeret, følelsesmæssigt rå, sårbar, helt slået ud og forvirret. Når vi håndhæver disse retningslinjer, er vi nødt til at være blide med hinanden og os selv.

© 2021 Survivors of Incest Anonymous Denmark. All rights reserved.