SIA's 12 retningslinier for sikker deling

De 12 retningslinier for sikker deling er udviklet for at gøre vores telefonlinje et sikkert sted for overlevere af seksuelt misbrug i barndommen. Følg retningslinjerne under møder, i fællesskabstid og i din kommunikation med med-survivors udenfor telefonlinjen.

Retningslinje 1: Ingen forbrydere

Forbrydere er ikke tilladt på SIA meetings. Vi er her for at hele sårene fra seksuelt misbrug ved at dele vores erfaring, styrke og håb. Vi kan tale om incesten, dens virkninger, vores erindringer, vores følelser, vores problemer, vores bedring, vores drømme eller andre erfaringer, men ikke om nuværende eller tidligere forbryderisk adfærd som voksen, herunder seksuel objektivering, i praksis eller fantasi, for personlig fornøjelse.

Retningslinje 2: Genkendelse

Vi holder fokus på vores egen helbredelse og laver vores egen selvransagelse, ikke andre Survivors. Det er OK at genkende, hvad en anden har sagt, og dele vores personlige erfaringer om det samme emne, men vi nævner ikke personens navn, når vi siger, at vi har genkendelse. Vi giver kun feedback, når der bedes om det.

Retningslinje 3: 'Jeg' Udtalelser

Vi taler i "jeg" udsagn. Men hvis du er multipel eller henviser til dig og dine indre børn, er du velkommen til at dele med "Vi" stemmen, men lad gruppen vide, at din "vi" du taler om og ikke alle andre.

Retningslinje 4: Ikke-SIA Litteratur

Vi passer på vores med-survivors ved at forsøge at huske at annoncere, når vi læser eller citerer ikke-SIA litteratur, deler meget grafiske misbrugserindringer eller bruger uhøvisk sprog. Når vi deler ikke-SIA litteratur, relaterer vi det til vores helbredelse af sygdommen, mentale, følelsesmæssige, fysiske og seksuelle barndomstraumer.

Retningslinje 5: Intense Følelser

Vi kan trygt udtrykke intense følelser - alle kan hulke frit uden indblanding, udtrykke vrede, rædsel, skam eller anden følelse gennem ord, uden risiko for at blive bedt om at forlade mødet.

Retningslinje 6: Ingen Diskrimination

Vi udtrykke ikke vrede eller kritik mod en gruppe mennesker baseret på køn, etnicitet, seksuel orientering, religion, tilhørsforhold eller handicap. Det er i orden at dele, at vi føler os triggered af en gruppe, fordi de minder os om vores forbryder, men vrede skal være rettet mod forbryderen specifikt ikke mod generelle grupper.

Retningslinje 7: Kommunikationsgrænser

Vi respekterer og ærer vores med-survivors ved at undgå at bruge skældsord, bande, kritisere, sladder og overtræde kommunikationsgrænser. Ligeledes sætter vi andre overleveres behov på lige fod med vores egne mens mødet finder sted.

Retningslinje 8: Anonymitet

Vi bryder ikke anonymiteten om, hvad der blev delt i et møde uden for mødet, eller omvendt.

Retningslinje 9: Ingen Cross Talk

Vi cross talker ikke, dette omfatter:
- Ingen afbrydelse, når andre taler.
- Ingen kommentering på, hvad andre har sagt, når det er vores tur til at dele.
- Ingen giver råd eller forsøger at trøste andre.
Bemærk: Brug af en anden persons navn, når vi takker dem for deres deling anses ikke for at være cross talk.

Retningslinje 10: Triggers

Vi deltager i møder med bevidstheden om, at vi kan blive triggeret. Vi undgår at gøre nutiden til fortiden. Andre survivers ord, vokale toner, og reaktioner kan få os til at føle, at vi har med overtrædere at gøre. Derfor råder vi survivors til ikke at behandle andre survivors, som om de er misbrugere. Hvis nogen på linjen trigger os, lærer vi at håndtere de fremkaldte følelser ansvarligt ved at mute vores telefoner, når det er nødvendigt, sætte grænser med dem, der trigger os, tager fremkaldte følelser tilbage til de oprindelige misbrugsoplevelser, trøste vores indre børn, og afstå fra noget ønske om at sladder, som kan opstå på grund af at blive triggeret af en med-survivor.

Retningslinje 11: At mute

Vi respekterer mødets sikkerhed og ære andre survivors deling ved at sætte vores telefoner på mute al den tid, hvor man ikke deler. Du slår mute til og fra ved at trykke *1.

Retningslinje 12: Intet 13. trineri

Vi opretholder sikkerheden til og fra møder ved at undlade 13. trin, og bruge kontaktlisten til at spørge nogen om en romantisk date.

Hvad gør man hvis Vejledning i sikker deling ikke følges

Med vores retningslinjer stræber vi efter at mødesikkerhed, men udviser stadigt nåde ved at give en protokol for retningslinjebrud. Når vi føler et forbryder-emne er blevet delt eller en retningslinje er blevet brudt, kan ethvert medlem anmode moderator til genlæse retningslinjen. Hvis overtrædelsen fortsætter, kan ethvert medlem anmode om et Gruppe-Samvittigheds-Sikkerheds-Check, formatet for dette, er som beskrevet på vores hjemmeside, SIAComingHomePhoneLine.org

Vi erkender, at der kan være situationer, der ikke er omfattet af disse retningslinjer. Når situationer opstår, der gentagne gange skaber en manglende sikkerhed på linjen, kan gruppen mødes for at afgøre, om en overtrædelse har fundet sted, og kan anmode en person til at forlade linjen under disse omstændigheder.

© 2016 Survivors of Incest Anonymous Denmark
All rights reserved.